Home

Welkom op de website van De Queeste Mediation.

In het samenleven lopen we allemaal tegen een scala aan meningsverschillen aan: meningsverschillen binnen de familie, in de buurt, op school, in het werk, binnen het zakenleven, met leveranciers of afnemers van producten etc… Heel veel van die meningsverschillen lossen we zelf op. Gelukkig maar, dat zijn de beste oplossingen, de snelste en de goedkoopste.

Soms lukt het niet die meningsverschillen op te lossen en ontaarden ze in een conflict. Ook conflicten kunnen we in veel gevallen zelf oplossen. Soms is het nodig er iemand anders bij te roepen: je man, je vrouw, een kennis of goede vriend, een adviseur, een arbiter of een geschillencommissie, en als het echt niet anders kan een advocaat. 

Dan kunnen er verschillende dingen gebeuren: je komt al dan niet zelf tot een acceptabele oplossing. Er wordt een beslissing opgelegd waar je in meerdere of mindere mate blij mee bent. Of het conflict ontaardt in een, soms jarenlange, juridische strijd.

Het alternatief is mediation. De Queeste kan u daarbij behulpzaam zijn.

Op deze website vindt u meer informatie over mediation. Wat is het precies, kan het wat voor me zijn, hoe gaat het in zijn werk en wat zijn de kosten die eraan verbonden zijn.